top of page

Taekwondo za otroke

Ali je Taekwondo primeren za otroke?

Borilne veščine so za otroke primerne že od zgodnjega obdobja. Pri učenju borilnih veščin so pomembni naslednji elementi:

- fizična priprava

- psihična priprava

- kreativnost

Za športno pripravo je za otroke primerna večina športov. Talent elementarnih športov se v zgodnjem otroškem obdobju (4-12 let) še ne pokaže v polni meri. V tem času je za otroke najbolje kombinirati borilne veščine, ob katerih otrok razmišlja in sestavlja svojo strategijo glede na dane okoliščine (borbe).

Taekwondo omogoča varno borbo za otroke, kjer se tekmuje po točkah. Otrok se hitro sprosti in začne sestavljati svojo strategijo, ki jo preizkuša in spreminja glede na učinek.

Pri 12 letih, ko se začnejo kazati pravi talenti za elementarne športe, je za otroka veliko lažje nadaljevati s Taekwondojem, ko se mu poleg kreativnosti razvijejo še ostali elemeti psihofizične priprave. Do takrat je priporočljivo, da otrok razvija motorične in gibalne sposobnosti. Težje je namreč pri otroku doseči omenjene sposobnosti po 12 letu.

V ŠD Gaiana treniramo Taekwondo z elementi gimnastike, ki nam omogoča razvoj koordinacije telesa in gibalne sposobnost. Za razvoj mišične strukture, eksplozivnosti ter agilnosti uporabljamo prilagojene atletske specializirane vaje.

Dean.jpg
Vsi članki
 
Zadnje novice
bottom of page