top of page

GAIANA JE VEČ KOT IME

GAIANA je sestavljeno ime z močnim pomenom. Po antični grški metologiji je bila GAIA boginja Zemlje in mati vseh bogov antične Grčije, ANA pa iz hebrejščine prinaša ljubkost in naklonjenost. Združeno ime GAIANA tako izraža zmago, tekmovalnost, napredek, skrb, moč, modrost, pridnost, disciplino, učenje, vztrajnost, potrpežljivost, dobroto, priljubljenost in spoštovanje. Vrednote so temelj našega društva.

ŠD GAIANA je bilo ustanovljeno 12. 11. 2013 v Ljubljani z namenom športne vzgoje in športnega treniranja.

TAEKWONDO V NAŠEM DRUŠTVU

Taekwondo je korejska borilna veščina s tradicijo več tisoč let, ki se je razvila v dinamični olimpijski šport. TAE predstavlja nogo, KWON roko in DO pot, v skupnem pa v filozofskem pomenu predstavlja vizijo doseganja cilja z uporabo rok in nog. Hitrost, gibljivost in kreativnost so glavne odlike borcev. Zato je Taekwondo zelo zanimiv za mlajše generacije, saj lahko na tekmovanjih že od malih nog kreirajo svoje poti za doseganje cilja. S posebej izbrano vadbo, vsebino, določeno usmeritvijo in filozofijo razvijamo otrokovo zavest od malih nog. Uspešni Taekwondoisti so praviloma uspešni tudi v osebnem življenju.

 

Vadba z uporabo gimnastičnih prvin je odlična za razvoj motoričnih sposobnosti. V našem društvu uporabljamo gimnastične prvine za razvoj motoričnih sposobnosti šporntikov, s čimer dosegajo boljšo koordinacijo, pridobljeno sposobnost pa nadgradimo s tehniko borilne veščine. Poleg gimnastičnih uporabljamo skozi vadbene procese tudi atletikske vaje predvsem za eksplozivnost in razvoj mišične strukture.

bottom of page