top of page

GAIANA TROPHY 2015


Danes se je v Vojašnici Edvarda Peperka uspešno zaključil 1. POKAL GAIANA, mednarodno prvenstvo v taekwondoju. Udeležilo se ga je skupno 322 tekmovalcev iz 6 držav ter 37 klubov.

V borbah je bila najboljša ekipa iz kluba Ljubija Prijedor iz Bih, sledil je klub Jastreb iz Zagreba, tretji pa je bil najuspešnješi slovenski klub Silla iz Vodic pod vodstvom trenerja Elvirja Hasanagića, četrti Orient iz Ljubljane ter peti Karlovac s Hrvaške. V kicku je bil najboljši klub Silla, sledil je Crostar iz Mostarja (BiH), tretji je bil Kang iz Ivančne Gorice, četrti Orient iz Ljubljane ter peti Gaiana prav tako iz Ljubljane.

V Poomsah je bil prvi TCZ Ban Keglević iz Zagreba, drugi Hankuk iz Ljubljane, tretji TKD Combat iz Zagreba, četrti K2 iz Ljubljane ter peti Susedgrad Sokol iz Zagreba.

Ljubljanski župan Zoran Janković je pozdravil udeležence in predstavil Ljubljano kot najlepše mesto na svetu ter poskrbel za pravo praznično športno vzdušje s pogovorom z borci in njihovimi trenerji. Ogledal si je borbe in spoznaval novosti v olimpijskem športu Taekwondo v družbi predstavnika Svetovne taekwondo zveze, mojstra Lee Kwang Bae-ja, predstavnika Evropske Taekwondo zveze, mojstra Mira Brežana, sekretarja WTF Taekwondo Zveze Slovenije, Darka Kadića ter organizatorja prvenstva in predsednika ŠD Gaiana, mag. Zlatana Ranđelovića. Na otvoritveni slovesnosti so nastopili člani Combat centra s predstavitvijo borilnih veščin, na airtracku pa so svoje akrobatske sposobnosti pokazali telovadci Narodnega Doma pod vodstvom trenerja Igorja Ivanuša, ki jih je z aplavzom podpiral tudi dvakratni svetovni in štirikratni evropski prvak na bradlji, telovadec Mitja Petkovšek. Prvenstvo je potekalo na štirih ringih, zdravniško službo je vodil licencirani zdravnik s strani WTF Primož Rus, tehnično podporo pa je zagotovil Budo Sport iz Zagreba. Glavni sponzor prvenstva je bil Andaz.

Izjava organizatorja: "Prvenstvo GAIANA TROHPY 2015 smo organizirali z namenom promocije mesta Ljubljane in borilnega olimpijskega športa Taekwondo. Veseli smo, da se je prvenstva udeležilo toliko ljudi in da smo bilo po njihovemu odzivu priča zanimivemu programu ter atraktivnemu tekmovanju. Turnir bomo tradicionalno prirejali v Ljubljani vsako leto, ki jo bomo preko športnega druženja z obogatitvijo aktivnosti pred in po tekmovanju povezali še s turizmom. Zahvaljujemo se našemu posebnemu gostu županu Zoranu Jankoviću ter vsem podpornikom in udeležencem turnirja, da smo ga izpeljali na tako visokem nivoju. Vidimo se naslednje leto."

ŠD GAIANA je pod vodstvom trenerja Aleksandra Miljevića doseglo naslednje rezultate:

Damjan Grkovski - 1. mesto (borbe)

Žan Vuruna - 2. mesto (borbe)

Mihailo Dragović - 2. mesto (borbe) in 3. mesto (kick)

Jurij Lebinger - 2. mesto (kick) in 3. mesto (borbe)

Ana Ranđelović - 3. mesto (borbe)

Emilija Dragović - 3. mesto (kick)

Alek Knežević - 5. mesto (borbe)

Kaja Blažun - 5. mesto (kick)

Aljaž Miklič - 5. mesto (kick)

Tilen Pretnar - 5. mesto (kick)

Dean Knežević - 5. mesto (kick)

Leo Vuruna - 5. mesto (kick)

Čestitke!

Taekwondo Team GAIANA

Galerija fotografij (več na yeyephotos.com):


Vsi članki
 
Zadnje novice
bottom of page